Heeft u last van beslagen beglazing aan de binnenzijde

De oorzaak hiervan is het temperatuur- en vochtigheidsverschil tussen de binnen- en buitenlucht. Dit wordt veroorzaakt door de afwijkingen in temperatuur en vochtigheid tussen de binnen- en buitenomgeving. Dit gebeurt meestal wanneer warme, vochtige lucht in contact komt met een koud oppervlak, zoals een raam.

Waarom ontstaat het?

Het temperatuurverschil, de slechte isolatie of de hoge luchtvochtigheid kunnen de condens op de beglazing veroorzaken. Bij koude omstandigheden is de beglazing meestal kouder dan de binnentemperatuur. In situaties waarin de warme binnenlucht in aanraking komt met de koude beglazing, verliest deze warme lucht het vermogen om vocht vast te houden.

Door het temperatuurverschil condenseert het overtollige vocht op het koude raam, wat resulteert in condensvorming. Bij een slechte raamisolatie kan de temperatuur van het glas flink anders zijn dan de temperatuur binnen. Enkel glas en andere slecht geïsoleerde ramen zijn vatbaarder voor condensvorming.

Wanneer u bepaalde bezigheden in huis onderneemt, bijvoorbeeld koken, douchen of het drogen van wasgoed, kunt u de luchtvochtigheid in uw woning verhogen. Wanneer vochtige lucht niet goed wordt afgevoerd, kan dit resulteren in condensatie op koude ramen. Dit zijn de meest voorkomende factoren die leiden tot condensvorming, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn in uw woning.

Welke stappen kunt u nemen om condensatie te verminderen of te voorkomen?

Houd uw huis goed geventileerd, vooral in ruimtes waar veel vocht wordt geproduceerd, zoals de keuken en de badkamer. Laat vochtige lucht ontsnappen door gebruik te maken van ventilatieroosters of open ramen. Zorg dat uw ramen goed geïsoleerd zijn om temperatuurverschillen te verminderen.

In ruimtes waar veel vochtige lucht wordt geproduceerd, zoals de badkamer en keuken, raden we aan om uw afzuigventilatoren te gebruiken om vocht direct af te voeren. Om de luchtvochtigheid in huis te verlagen, kunt u gebruik maken van een luchtontvochtiger als de luchtvochtigheid altijd hoog is. Als u condensatie vermindert, zal het binnenklimaat aangenamer worden en schimmelvorming voorkomen worden.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1100

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Houd uw beglazing goed onderhouden
> Kies voor duurzaamheid en comfort met nieuwe glaspanelen in uw huis
> Wat houdt hr glas precies in