Kies voor duurzaamheid en comfort met nieuwe glaspanelen in uw huis

Er zijn veel verschillende glassoorten beschikbaar om uit te kiezen. In het verleden was het meest voorkomende type beglazing enkel glas. Bij het bouwen van een nieuwe woning wordt er vaak gekozen voor HR +++ glas.

Besparingen

Als er momenteel enkel glas in uw huis aanwezig is, zal de besparing bij elk ander type glas toenemen. Als er dubbel glas wordt geïnstalleerd, wordt er per vierkante meter jaarlijks 8,7 m3 gas bespaard. Als u in plaats van dubbel glas kiest voor HR++ glas, is de jaarlijkse besparing per vierkante meter 11,9 m3 gas.

Besparingen zijn mogelijk doordat enkel glas niet isoleert, terwijl alle andere soorten glas dat wel doen. Voor het verduurzamen van uw huis kunt u vaak gebruikmaken van duurzaamheidssubsidies die beschikbaar zijn vanuit de overheid of gemeente. Bij de gemeente of overheid kunt u informeren naar de beschikbare duurzaamheidssubsidies, zodat u kunt besparen op zowel energiekosten als aanschafkosten.

Wat wordt de prijs voor het vervangen van glas?

Veelal wordt enkel glas vervangen door HR glas. Verscheidene factoren hebben invloed op de kosten voor het vervangen van de beglazing. Het is van groot belang om vast te stellen of de kozijnen moeten worden aangepast voor de beglazing.

Wanneer de beglazing dikker is dan het bestaande glas, is de mogelijkheid groot dat er aanpassingen aan de kozijnen moeten worden gedaan en er daardoor extra kosten ontstaan. Er zijn ook vaak subsidies beschikbaar voor duurzaamheid, zoals al eerder genoemd. Dit kan de kosten verminderen en het vervangen van glas aantrekkelijker maken.

Als momenteel enkel glas aanwezig is in de woning, gaat u er op wooncomfort op vooruit. Met verbeterde isolatie zal er minder warmte verloren gaan in uw huis. Door dit zal uw energierekening uiteindelijk lager worden.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1100

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Houd uw beglazing goed onderhouden
> Wat houdt hr glas precies in
> Heeft u last van beslagen beglazing aan de binnenzijde