Wat houdt hr glas precies in

HR glas is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De classificatie van HR glas wordt vastgesteld aan de hand van de isolatiewaarde. Voor HR++ glas betaal je meer dan voor standaard dubbelglas.

Wat is het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas?

De isolatiewaarde bepaalt welk type glas u heeft. Bij het bepalen van de isolatiewaarde wordt gekeken naar de hoeveelheid warmte die per vierkante meter glas verloren gaat bij een verschil in temperatuur tussen de binnen- en buitenkant van het glas. De gemeente stelt bij renovaties of nieuwbouwprojecten een eis dat glazen een isolatiewaarde moeten hebben van 1,6 W/m²K of minder.

De isolatiewaarde van HR glas is tussen de 1,7 en 2,0 W/m²K en de glazen hebben een spouwvulling van droge lucht. HR+ glas heeft een isolatiewaarde groter dan 1,2 en kleiner of gelijk aan 1,6 W/m²K, en de glazen zijn gevuld met argon/krypton in de spouw. Bij HR++ glas is de isolatiewaarde groter dan 0,9 en kleiner of gelijk aan 1,2 W/m²K, en de spouw is gevuld met edelgas.

HR++ glas wordt algemeen aanvaard als de standaard voor glaswerk. HR en HR+ glas wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt voor het repareren van ruiten of het vervangen ervan. Dit type glas zal daarom steeds vaker te zien zijn.

Hoe ziet HR glas eruit?

Het is vaak moeilijk om te zien welk glastype er is wanneer je buiten een woning staat. Het bouwkundig rapport of taxatierapport is de plek waar u informatie kunt vinden over het type glas. Het is mogelijk om te achterhalen welk type HR glas er is door naar de aluminium strip tussen de glasplaten te kijken.

Om erachter te komen welk soort glas er is, kunt u een lucifer gebruiken. Houdt een lucifer aan en kijk vervolgens recht voor het raam, vervolgens schuin op het glas. Dubbelglas is aanwezig als de kleur van de vlammetjes in het spiegelbeeld hetzelfde is.

In het geval dat het middelste vlammetje een andere kleur heeft, duidt dit op HR++ glas. Reden hiervoor is dat er bij dit type glas een isolerende folie tussen de glasplaten zit. Hoewel dit niet direct zichtbaar is voor het oog, kan het worden opgespoord met dit trucje.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1100

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Houd uw beglazing goed onderhouden
> Kies voor duurzaamheid en comfort met nieuwe glaspanelen in uw huis
> Heeft u last van beslagen beglazing aan de binnenzijde