Houd uw beglazing goed onderhouden

Voor het tegengaan van vochtproblemen en schimmelvorming, is het noodzakelijk om glas te onderhouden. Het onderhouden van glas zorgt voor een langere levensduur. Het onderhoud van glas wordt vaak overschat qua benodigde inspanning en frequentie.

Het is van essentieel belang om de beglazing minstens twee keer per jaar grondig te reinigen, zodat u altijd helder naar buiten kunt kijken. Om ervoor te zorgen dat het dubbelglas zijn kwaliteit behoudt, is het belangrijk om het verf- en kitwerk minstens eenmaal per jaar te controleren en zo nodig bij te werken. Om problemen te voorkomen, is het noodzakelijk om minimaal twee keer per jaar de scharnieren van de ramen die open kunnen te checken, reinigen en oliën.

Houd uw woning goed geventileerd

Door aandacht te besteden aan het onderhoud van het dubbelglas in en om uw huis, kunt u de ventilatie verbeteren. Om de ventilatie te verbeteren kunnen ventilatieroosters geplaatst worden of de ramen wat vaker openen. Op deze manier kunnen schimmelvorming en vochtplekken worden vermeden.

Een goede onderhoudsbeurt voor uw beglazing

Het is belangrijk om de kit en het schilderwerk goed te onderhouden, zodat vocht uw huis niet kan binnendringen. Door dit te doen, voorkomt u ook problemen zoals houtrot en schimmelvorming. Het is belangrijk om regelmatig de toestand van zowel de kit als het schilderwerk te controleren en waar nodig bij te werken.

Als de draaiende delen van het systeem niet naar behoren functioneren, is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Controleer van tijd tot tijd de deurkrukken, scharnieren, sloten en hefbomen door ze schoon te maken, af te stellen en indien nodig ook te smeren. Optimaliseer de ventilatie in uw huis door ventilatieopeningen aan de buitenkant van het kozijn of raam te laten installeren.

U dient erop te letten dat er geen ongedierte, vuil en stof naar de openingen wordt getrokken en dat de openingen schoon blijven. Zorg ervoor dat u het glas regelmatig schoonmaakt, aangezien dit bijdraagt ​​aan het behoud van de constructie en het er mooi uit laat zien. Houd er rekening mee dat als het glas niet vaak genoeg wordt schoongemaakt, bepaalde delen kunnen worden aangetast door luchtvervuiling.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1100

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Kies voor duurzaamheid en comfort met nieuwe glaspanelen in uw huis
> Wat houdt hr glas precies in
> Heeft u last van beslagen beglazing aan de binnenzijde